Veelgestelde vragen over tarieven en vergoedingen
-
Ik heb een verwijsbrief, wat betaal ik dan?
Afhankelijk van je polis wordt de training geheel of gedeeltelijk vergoed. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekeraar. Hoeveel een training precies kost verschilt per keer, omdat dit afhangt van het aantal deelnemers. Dit is hoe de zorgverzekeraars het hebben afgesproken met de NZA en de verantwoordelijke minister. Wij kunnen hieraan niets veranderen. Bij aanvang brengen wij een vast tarief in rekening. Het verschil met de uiteindelijke factuur van de training wordt na afloop verrekend. Het kan zijn dat je geld terug krijgt, maar de kans is groter dat je nog iets bij moet betalen. Klik hier voor de tarieven in de GGZ in 2022.
-
Waarom is er een ander tarief voor zelfbetalers en mensen met een verwijsbrief?
Als je in aanmerking komt voor verzekerde zorg betekent dit dat een verwijzer (vaak de huisarts) heeft geconstateerd dat er sprake is van psychische klachten die voldoende ernstig zijn om een DSM-5 classificatie te stellen en dat specialistische zorg geindiceerd is. Aan deze verwijzingen zit voor ons aanzienlijk meer werk, waaronder een intakegesprek, diagnostiek, correspondentie met de verwijzer, en administratie in een beveiligd elektronisch patientendossier. Voor de behandeling van deze doelgroep moeten we herregistraties behalen hetgeen tevens kosten met zich meebrengt. Allemaal geen probleem, maar dus wel de reden dat er een prijsverschil is tussen deelnemers met een verwijsbrief en zelfbetalers.
-
Wordt de training vergoed door mijn werkgever?
Vakbonden en werkgevers zien steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Grote kans dat in jouw CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is voor jou gereserveerd door je werkgever. Na overleg met je werkgever kan dit bedrag vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.